عضوکميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينکه در طي ۳ سال گذشته مداوم به آقايان عراقچي و ظريف تذکر و يادآوري شد که آمريکايي ها قابل اعتماد نيستند، گفت: برخي اقدامات انجام شده در اجراي تعهدات برجام خلاف بوده و دولت ناقض برجام است.
به گزارش شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ اسماعيل کوثري، نماينده مردم تهران و عضوکميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي در گفت و گو با تهران نيوز؛ با اشاره به سخنان رئيس جمهوري آمريکا در نشست امنيتي هسته اي در واشنگتن مبني بر اينکه به جز استثناهاي محدود، تحريمهاي تجاري آمريکا عليه ايران همچنان به قوت خود باقي مي ماند، گفت: از قبل نيز پيش بيني ميشد که آمريکايي ها اين عکس العمل را نشان دهند زيرا در توافقات قبلي در رابطه با موضوعات مختلف آنها به قولشان عمل نکردند.
وي با بيان اينکه غربي ها در توافق ژنو نيز به طور کامل تعهداتشان را انجام ندادند، اظهار کرد: در طي ۳ سال گذشته مداوم به آقايان عراقچي و ظريف تذکر و يادآوري شد که آمريکايي ها قابل اعتماد نيستند ولي چون خوشبين بودند اين راه ادامه يافت و توافق شد.
عضوکميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي ضمن تاکيد بر اينکه قبل از تعطيلات عيد نوروز نيز موضوع ميزان تحقق تعهدات برجام با حضور آقاي عراقچي و برخي مسئولان مربوطه در مجلس شوراي اسلامي بررسي شد، افزود: مستنداتي وجود داشت مبني بر اينکه اقدامي انجام نشده است و حتي نمايندگان صراحتا از ميزان پول هاي آزاد شده ايران سوال کردند.
کوثري با اشاره به مطلب بالا، ادامه داد: نمايندگان دولت در اين جلسه ارقام را با صراحت مطرح نکردند و به طور کلي پاسخ دادند و نمايندگان نيز قانع نشدند.
وي با بيان اينکه مجلس شوراي اسلامي پيگير اين موضوع است، تصريح کرد: کميسيون امنيت ملي بايد هر ۳ ماه يکبار اقدامات انجام شده را پيگيري کند و در اين رابطه نيز آقاي عراقچي قول دادند بعد از تعطيلات نوروز گزارشي ارائه دهند.
عضوکميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينکه تاکنون گزارش مکتوبي از روند اجراي برجام به کميسيون ارائه نشده است، گفت: کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس بايد هر ۶ ماه يکبار گزارشي از اقدامات برجام به صحن علني ارائه کند.
کوثري ضمن بيان اينکه تعهدات کشورمان در برجام به طور ۱۰۰ درصدي انجام شده شده است، اظهار کرد: برخي اقدامات انجام شده خلاف بوده و به عبارتي ديگر دولت خلاف کرده و ناقض برجام است.
وي افزود: به طور مثال بايد براي راکتور ۴۰ مگاواتي اراک، جايگزين ۲۰ مگاواتي قرار مي گرفت در حالي که قبل از اينکه توافقي شود، اين راکتور با سيمان از بين رفت و در نهايت خلاف صورت گرفت.
عضوکميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان کرد: متاسفانه در اين زمينه هيچ توجهي به تذکرات از سوي مسئولان مربوطه نشده است.